Wednesday, September 8, 2010

Selamat Hari Raya Aidilfitri 1431 Hijrah



Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir & Batin

Wednesday, September 1, 2010

Selamat Berpuasa & Selamat Merdeka



Walaupun dah masuk 22 Ramadhan, tapi rasanya x terlewat lagi untuk mengucapkan "SELAMAT MENJALANI IBADAH PUASA"

&

"SELAMAT MENYAMBUT HARI KEBANGSAAN YANG KE-53"

Tag Lagi..

Ada tag lagi dr Nina... meh kita layannn!!!



Lima perkara yang anda suka tentang bulan puasa:-
1.Dapat puasa 1 bulan (tambah amal ibadat)
2.Dapat diet
3.Dapat jumpa makanan² pelik
4.Boleh pg bazar Ramadhan / bazar Iftar
5.Suka suasana bulan Ramadhan
 
Lima perkara yang best masa bulan puasa:
1. Pg Bazar
2. Pg Shopping kat Jln. TAR (thn nie s pg lg... huhu)
3. Balik awal
4. Berbuka ramai²
5. Main mercun (thn nie xde dah kot)
 
Lima jenis makanan/minuman yang wajib ada masa berbuka puasa:-
1.Nasi
2.Air (macam² jenis)
3.Kuih (macam² jenis)
4.Murtabak / roti john
5.Ayam golek
 
Lima cerita best/tak best puasa anda:-
1. Kene bagun sahur pagi²
2. Jalan jem giler..
3. Kena keluar pg keje lagi awal dari biasa
4. Balik cepat tp tersangkut jem.. sama jgk waktu sampai umah mcm biasa
5. Kena kemas rumah sebelum raya... huhu malasnyer!!
 
5 orang kena tag..
1. Dya
2. Nad
3. Zila
4. Amalina
5. Norli

Monday, August 2, 2010

Award from Nina...



Ntah kenapa tiba² dapat award pulak dari Nina, rasa² x pernah pulak isi borang pencalonan, tapi layan je lah. By the way nama award ni panjang la jugak  "The Bestest Blog Until Everever The Bestest Blog" dalam kategori Greatest Blog Awards. Kategori lain x tau pulak wujud ke x.. ok, actually sape² yang dapat award nie kena buat beberapa perkara so mari kita tgk sape yg kena.


Sape² Yg dapat Award nie kenalah: 


1. MESTI bagi PUJIAN kt org yg bg award nih
    Kena jugak ke erm... ok la.. Thanks Nina yg busuk ( pujian ke nih? )


2. Bg award kt 10 blogger yg lain.
    erm... susah nie kena adil & saksama... ok la tgk bawah nie:
    - Dya
    - Amalina
    - Ila
    - Amni
    - Maznah
    - Mast
    - Norli
    - Nad
    - Zila
    - Qma


3. Kena bgtau blogger yg disebutkan di atas.
    Nanti la bgtau....


4. Bagaimana blog anda digelar sebagai blog yg BEST and GREAT?
    Best sgt ke ntah macam mana proses pengadilan dia x tau lah tp xde 
    Rasuah ek!! jgn pk bukan².

Monday, June 21, 2010

Satu Lagi Tag Dari Nina....

Waaa!!! Nina nie..Kena tag lagi....

1.Soalan pertama : adakah anda rasa anda hot?
- Hot la jugak aircond nie rosak dr dulu lg diaorg x betul² kan

2.Soalan ke-dua: upload wallpaper yang anda guna sekarang.
- nie dia... PC aku kat opis nie sejak tahun lepas.. malas nak tukar


3.Soalan ke-tiga : cerita pasal wallpaper tersebut.
- Xde ape pon.. malas nak tgk gambar padang hijau tu tukar la gambar nie

4.Soalan ke-empat : bila kali terakhir anda makan pizza?
- huh... bila ek... x ingat dah, lama dah kot, tanya la bila mkn nasik kan senang nak bgtau

5.Soalan ke-lima : lagu paling latest anda dengar.
- 1000 Words by Koda Kumi (tengah dengar nie)

6.Soalan ke-enam : apa yang anda buat selain menyelesaikan tag ini?
- check keje² yg pending.. malas nak kumpul banyak² nanti kalut xtau mana nk buat dulu

7.Soalan ke-tujuh : selain nama sendiri, anda dipanggil nama apa?
- erm.. sape yg baca nie tau la yer

8.Soalan ke-lapan : tag lagi lapan orang.
- nape 8, x buat 8 puluh ratus je terus...
  1. Zila
  2. Norli
  3. Ila
  4. Amalina
  5. Dya
  6. Mast
  7. Maznah
  8. Kak Nurul Afiza

9.Soalan ke-sembilan : siapakah orang no. 1 kepada anda?
- Zila adalah kawan saya

10.Soalan ke-sepuluh : katakan sesuatu kepada orang no.5
- Dya busuk.... :p

11.Soalan ke-sebelas : no. 3 ada hubungan dengan sapa?
- haha.. x blh sebut karang mengamuk adik kita nie

12.Soalan ke-duabelas : bagaimana pula dengan no.4?
- Masih single...

13.Soalan ke-tigabelas : pesanan kepada orang no.6
- Blaja baik²

14.Soalan ke-empat belas : kata2 cinta untuk orang no. 2.
- err.... ape nk cakap nih!!

15.Soalan ke-lima belas : adakah no.7 dan no.8 mempunyai persamaan?
- Kedua duanya kaum Hawa

16.Soalan ke-enambelas : berikan 5 perkara yang anda tawu tentang orang yang mengetag anda.
  1. dah tunang dah..
  2. workstation dia cubicle depan nie..
  3. Dia sgt gedik.. :p
  4. Dia busuk :p
  5. Dia org Pahang

18.Soalan ke-lapanbelas : perasaan anda semasa buat tag ini.
- Perasaan bercampur²... x nak buat sebenarnya tp buat jgk

19.Soalan ke-sembilanbelas : adakah anda tau si razman itu sengal
- Razman mana lak nie... sape Razman tu.. Loyar? Peguam? Majestret??

20. Soalan ke-duapuluh : gay or less?
- huh.. apo punyo soalan nie... eiii .. xnak pakcik doh.. ingatlah balasan kepada kaum² terdahulu


************ Abis pon!! ************
.:: Thank you for viewing this blog ::.